Open menu

  Међународна сарадња са Европском мрежом медицинских школа (European Nursing Module Network) – размена студената

  У оквиру ван-наставних активности, Висока медицинска школа „Милутин Миланковић“ нуди могућност учешћа својих студената у студентској размени под окриљем Европске мреже медицинских школа (Еуропеан Нурсинг Модуле Нетwорк). Мрежа је основана 1994. године са циљем унапређења схватања и ставова о професији медицинских сестара, различитим системима здравствене неге и разумевања културолошких, расних, историјских и етичких разлика између различитих европских народа из којих потичу студенти као учесници размене.

  Студентима су на распологању 28 медицинских установа у оквиру 14 земаља чланица мреже, укључујући високе медицинске школе у Италији, Француској, Великој Британији, Шпанији, Швајцарској, Немачкој, Шведској, Данској, Норвешкој, Холандији и Русији, као и институције у земљама у окружењу, Румунији, Бугарској и Македонији. Циљ програма студентске размене је професионално и лично усавршавање студената кроз упознавање са системима здравствене неге у европским земљама, промовисање и толеранцију културолошких и идеолошких разлика.

  Висока медицинска школа „Милутин Миланковић“ је пуноправни члан Мреже од 2011. године и од тада је угостила студенте шпанског универзитета Ровира и Виргили у Тарагони, студенте Школе за медицинске сестре Виторија Гастеиз Алава у Виторији у Шпанији и студенте шведског универзитета у Еребру. Студенти су обишли наше базе, међу којима и Војно-медицинску академију, где су имали прилике да се упознају са начинима и методама збрињавања и пружања здрвствене неге у нашој земљи. Такође, упознали су српску културу и обичаје, стекли нова познанства и позитивна искуства.

  Од 2014. године Висока медицинска школа „Милутин Миланковић“ је и потписница билатералних меморандума о сарадњи са Високом медицинском школом за медицинске и акушерске сестре Универзитета у Брајтону, Велика Британија и Високе медицинске школе у Битољу, Македонија.

  ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ И ВИ!!!

  Више информација: 

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • www.enm-network.com
  • Facebook

  Никола Петровић
  Ко-ординатор за међународну сарадњу

  Контакт

  Висока медицинска школа струковних студија
  "Милутин Миланковић" Београд

  Црнотравска 27
  11000 Београд

  Тел: +381 11 3530-600
  Факс : +381 11 3530-642

   

  Где смо?

  Бонитет

  ERASMUS повеља

  © 2023. ВМШСС "Милутин Миланковић". Сва права задржана.