Open menu

  Трибина - размена искустава

  Дана 29.06.2022.године у просторијама Високе медицинске школе "Милутин Миланковић" у Београду, организована је трибина са циљем размене искустава и упоређивања пракси између наставника и студената ВМШСС "Милутин Миланковић" и Универзитета у Београду и наставника и студената више универзитета из САД (Централ Мичиген, Индијана, Јужна Каролина).
  Студенти и наставници из Америке су били у посети нашој Школи у оквиру свог студијског боравка у Републици Србији. То су најбољи студенти поменутих америчких универзитета који су одабрани за студијску посету нашој земљи, на основу строгих критеријума и ово им је део једног испита.

  Трибини су присуствовали проф.др Шеј Досон са Универзитета Централ Мичиген, то је један од 100 најбољих универзитета у Америци, проф.др Лори Ен Елдриџ са Универзитета у Индијанополису, доц.др Чедомир Станојевић са Универзитеа Јужна Каролина, проф.др Фадиљ Еминовић, проф.др Горан Недовић са београдског универзитета, доц.др Ивана Сретеновић која је ангажована на Универзитету у Београду и нашој Високој школи, као и домаћини проф.др Срећко Потић, директор Школе и Светлана Сентјаков, менаџер Школе, и Јелена Секулић, наставник енглеског језика као преводилац. Трибини су присуствовали поред страних студената и наши. Након поздравних речи и представљања наше Високе медицинске школе, отворила се опсежна дискусија у којој су учествовали сви присутни. Разговарано је о начину и обављању стручне праксе у обе земље, о начину полагања испита, организацији студирања, и испитних рокова, висини школарина, о здравственим системима и њиховим специфичностима. Ова трибина је била прилика да се компарирају два образовна система, да се уоче тенденције у високом образовању рехабилитацијског профила у развијеним државама које би могле да нам користе у наредним модификацијама наших студијских курикулума.

  Контакт

  Висока медицинска школа струковних студија
  "Милутин Миланковић" Београд

  Црнотравска 27
  11000 Београд

  Тел: +381 11 3530-600
  Факс : +381 11 3530-642

   

  Где смо?

  Бонитет

  ERASMUS повеља

  © 2023. ВМШСС "Милутин Миланковић". Сва права задржана.