Међународна сарадња са Европском мрежом медицинских школа (European Nursing Module Network) – размена студената

У оквиру ван-наставних активности, Висока медицинска школа „Милутин Миланковић“ нуди могућност учешћа својих студената у студентској размени под окриљем Европске мреже медицинских школа (Еуропеан Нурсинг Модуле Нетwорк). Мрежа је основана 1994. године са циљем унапређења схватања и ставова о професији медицинских сестара, различитим системима здравствене неге и разумевања културолошких, расних, историјских и етичких разлика између различитих европских народа из којих потичу студенти као учесници размене.

Студентима су на распологању 28 медицинских установа у оквиру 14 земаља чланица мреже, укључујући високе медицинске школе у Италији, Француској, Великој Британији, Шпанији, Швајцарској, Немачкој, Шведској, Данској, Норвешкој, Холандији и Русији, као и институције у земљама у окружењу, Румунији, Бугарској и Македонији. Циљ програма студентске размене је професионално и лично усавршавање студената кроз упознавање са системима здравствене неге у европским земљама, промовисање и толеранцију културолошких и идеолошких разлика.

Висока медицинска школа „Милутин Миланковић“ је пуноправни члан Мреже од 2011. године и од тада је угостила студенте шпанског универзитета Ровира и Виргили у Тарагони, студенте Школе за медицинске сестре Виторија Гастеиз Алава у Виторији у Шпанији и студенте шведског универзитета у Еребру. Студенти су обишли наше базе, међу којима и Војно-медицинску академију, где су имали прилике да се упознају са начинима и методама збрињавања и пружања здрвствене неге у нашој земљи. Такође, упознали су српску културу и обичаје, стекли нова познанства и позитивна искуства.

Од 2014. године Висока медицинска школа „Милутин Миланковић“ је и потписница билатералних меморандума о сарадњи са Високом медицинском школом за медицинске и акушерске сестре Универзитета у Брајтону, Велика Британија и Високе медицинске школе у Битољу, Македонија.

ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ И ВИ!!!

Више информација: 

  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • www.enm-network.com
  • Facebook

Никола Петровић
Ко-ординатор за међународну сарадњу

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Тест из ОСНОВА КЛИНИЧКЕ МЕДИЦИНЕ ће бити када и подела потписа, уторак 25.05.2021. године у 14:30 часова.

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Вежбе из Методологије истраживања у сестринству ће се одвијати у простору школе сваког четвртка, почев од 04.03.2021. године са почетком од 15 часова у учионици 4.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

On-line настава