Erasmus+ представља нови програм Европске комисије, који заправо обједињава 4 програма (Темпус, Ерасмус Мундус, доживотно учење и Млади у акцији) који су се спроводили у периоду од 2007-2013. године. Под новим називом овај програм представља програм Европске уније за образовање, оспособљавање, младе и спорт за период од 2014-2020. године. Erasmus+ програм има три кључне активности и два одвојена дела.

Кључне активности

Кључна активност 1 (Key action 1 - Learning mobility of individuals) – обухвата пројекте мобилности студената, наставног и ненаставног особља у циљу учења и стицања нових вештина, као и заједничке мастер програме.
Кључна активност 2 (Key Action 2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices)– обухвата пројекте институционалне сарадње у циљу размене добрих пракси.
Кључна активност 3 (Key action 3 - Support for policy reform)– обухвата пројекте који имају за циљ реформу образовних политика.

Посебни делови програма

Жан Моне – обухвата пројекте из области Европских студија,
Спорт – обухвата пројекте из области спорта.

Програмске и партнерске земље

Све земље у програму деле се на програмске и партнерске земље, што уједно и одређује начин њиховог учешћа.

Програмске земље су све земље Европске уније, укључујући Исланд, Лихенштајн, Норвешку, Турску и Македонију. Институције из програмских земаља могу учествовати у свим деловима Erasmus+ програма.

Партнерске земље су пре свега земље региона којe окружују Европску унију, као и све друге земље света. Институције из партнерских земаља могу учествовати у деловима програма на начин прописан водичем и конкурсима програма Erasmus+, који објављује Европска комисија.

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Erasmus+ координатор

Марија Мијатовић
тел: 063/514-500  
(Call, SMS, Viber, Whatsapp)
тел:064/88-66-619
(Call, SMS, Viber)
е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Тест из ОСНОВА КЛИНИЧКЕ МЕДИЦИНЕ ће бити када и подела потписа, уторак 25.05.2021. године у 14:30 часова.

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Вежбе из Методологије истраживања у сестринству ће се одвијати у простору школе сваког четвртка, почев од 04.03.2021. године са почетком од 15 часова у учионици 4.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

On-line настава