СТУДЕНТИ ВМШСС “МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ” НА СТУДЕНТСКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О ДИГИТАЛНИМ КОМПЕТЕНЦИЈАМА

 

Висока медицинска школа струковних студија ,,Милутин Миланковић'' је, на позив студената Академија и Високих техничких школа струковних студија из Ниша, Новог Сада, Београда, учествовала на другом едукативном семинару под називом ,,Дигиталне компетенције и потребе тржишта у 2022. години”. Семинар је одржан од 17. до 20. маја 2021. године, на Палићу. Испред ВМШСС ,,Милутин Миланковић'' семинару су присуствовале председница Студентског парламента Анђела Мотић и њена заменица Ксенија Шићански.

Фокус семинара био је на значају дигиталних компетенција свих актера у образовном и процесу рада, али и значају неформалног образовања и иницијативности студената у циљу веће ангажованости и унапређења процеса усвајања нових знања и вештина. У оквиру радног дела семинара Владимир Поповић је говорио о значају дуалног образовања, Драгана Гарић је упознала присутне учеснике са БОСЦХ компанијом и њеним политикама, а Владислав Ћосић је имао излагање на тему “Планирај, уради, делуј”.
Осим едукативног дела, семинар је имао и свој друштвено-забавни сегмент чиме су студенти различитих високих школа и из више градова добили прилику да се упознају, друже, размене студентска искуства и створе основу за сарадњу у будућности. Такође, студенти су имали прилику не само да репрезентују, већ и да презентују установе из којих долазе и прошире глас о добрим наставним праксама у својим школама и контексту у коме студирају.

 

digitalne-kompetencije-01.jpgdigitalne-kompetencije-02.jpgdigitalne-kompetencije-03.jpgdigitalne-kompetencije-04.jpgdigitalne-kompetencije-05.jpgdigitalne-kompetencije-06.jpgdigitalne-kompetencije-07.jpgdigitalne-kompetencije-08.jpg

ЈУНСКИ ИСПИТНИ РОК

 

Обавештавају се сви студенти који планирају излазак на испите у јунском испитном року да је неопходно да претходно измире све финансијске обавезе које имају према школи.