ИНСТИТУТ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ НОВА НАСТАВНА БАЗА ВМШСС “МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ”

 

Висока медицинска школа струковних студија “Милутин Миланковић” и Институт за ментално здравље су 21. маја 2021. године закључили Уговор о пословно-техничкој сарадњи чиме је ова реномирана установа постала наставна база Школе. У школским годинама које су пред нама, студенти ВМШСС “Милутин Миланковић” ће имати прилику да усвајају знања и стичу практично искуство у раду у једној од најзначајнијих психијатријских установа у овом делу Европе.

Ова психијатријска установа почела је са радом 1963. године као Завод за ментално здравље. У време оснивања, то је била јединствена установа на овим просторима са потпуном социјално-психијатријском оријентацијом. 1978. године су се стекли услови да се Завод преименује у Институт за ментално здравље. Данас се у саставу Института налазе: Клиника за одрасле, Клиника за децу и омладину, Клиника за болести зависности, Одсек за епилепсију и клиничку неурофизиологију “Проф. др Драгослав Ерцеговац”, Одсек за медицинску генетику “Проф. др Славка Морић-Петровић” али и Служба за фармацеутску делатност и лабораторијску дијагностику и Служба за научно истраживачку и образовну делатност “Проф. др Предраг Каличанин”.

Институт за ментално здравље је 2009. године именован за Колаборативни центар Светске здравствене организације.
ВМШСС “Милутин Миланковић” ће реализовати део практичне наставе у Институту за ментално здравље, а студенти наше Школе ће бити у могућности и да део стручне и клиничке летње праксе одрађују у овој еминентној установи.

ЈУНСКИ ИСПИТНИ РОК

 

Обавештавају се сви студенти који планирају излазак на испите у јунском испитном року да је неопходно да претходно измире све финансијске обавезе које имају према школи.