ВМШСС “Милутин Миланковић” суорганизатор II Међународне конференције „Савремено образовање 2021“

 

Висока медицинска школа струковних студија “Милутин Миланковић” је, на позив Алијансе просветитеља Србије, учествовала у организацији ИИ међународне конференције “Савремено образовање 2021”, која је одржана 23-24. априла 2021. године у онлајн окружењу и којој су присуствовали запослени у образовању из Србије, Словеније, Босне и Херцеговине и Кувајта.

Организатори Конференције били су: Алијанса просветитеља Србије (Суботица, Србија), Институт за модерно образовање (Београд, Србија), Педагошки факултет Универзитета Источно Сарајево (Бијељина, Босна и Херцеговина), Висока медицинска школа струковних студија “Милутин Миланковић” (Београд, Србија), Висока школа струковних студија за образовање васпитача у Кикинди, (Кикинда, Србија), Друштво дефектолога Црне Горе (Подгорица, Црна Гора), Образовни систем “Савремена” (Савремена основна школа и Савремена гимназија) (Београд, Србија) и Друштво дефектолога Војводине (Нови Сад, Србија). Научним одбором Конференције председавао је др Срећко Потић, проф., в. д. директора наше Школе.

Након поздравних речи организатора, Конференција је отворена уводном панел дискусијом, посвећеном очекивањима од образовања на даљину. Као један од панелиста, учешће у раду на позив организатора је узео и др Срећко Потић, проф., који је учесницима Конференције пренео искуства ВМШСС “Милутин Миланковић” из претходне и текуће школске године у вези са организацијом онлајн наставе, дао одређене рефлексије и изнео очекивања од образовања на даљину у времену које је пред нама, а која се односе на високошколске установе медицинске групације. На Конференцији су презентована 24 ауторска рада на централну конференцијску тему, а међу активним учесницима била је и наша колегиница, мр Јелена Суботић Кривокапић, предавач. Мр Јелена Суботић-Кривокапић је имала врло запажене презентације радова “Дидактичка улога презентације инфаркта миокарда у телевизијским серијама” и “Концепт дуалног образовања и улога компанија у превазилажењу проблема у образовању насталих током пандемије коронавируса”, које је припремила у коауторству са Душаном Стојаковићем. Поред Јелене, од наших колега, Конференцији је присуствовао и активно учестовао у дискусијама и др Бејан Шаћири, виши предавач.

Учесници Конференције су имали прилику да узму учешће и у раду округлог стола у чијем су се фокусу нашле перспективе и изазови савременог образовања у актуелном тренутку, али и да присуствују радионици на тему вишеструко значајних е-алата.

Сва саопштења са Конференције публикована су у Зборнику сажетака “Савремено образовање 2021” у издању Алијансе просветитеља Србије.

ЗАХВАЛНИЦА (pdf, 674KB)

ЈУНСКИ ИСПИТНИ РОК

 

Обавештавају се сви студенти који планирају излазак на испите у јунском испитном року да је неопходно да претходно измире све финансијске обавезе које имају према школи.